Antidrukwolwol

Binnen mijn praktijk maak ik vaak gebruik van antidrukwol. Het is een ideaal product voor wandelaars, sporters, mensen met een afwijkende voet- of teenstand, koude voeten, pijnlijke likdoorns tussen of rondom de tenen, hielspoor, branderig gevoel onder de bal van de voet of mensen met weinig vetpolster onder de voet. Het wordt ook gebruikt ter voorkoming van traumanagels bij sporters of bij mensen die lange afstanden wandelen


Antidrukwol is een 100% natuurproduct en het voelt heerlijk zacht aan. Het bevat verschillende soorten schapenwol. Het absorbeert transpiratievocht en ventileert. In de winter zorgt het voor warmte en in de zomer heeft het een verkoelende werking. Het is eenvoudig aan te brengen en je hebt geen plakmiddelen nodig om het product te fixeren. Een sok of de wandelwol rondom de tenen wikkelen is voldoende.

Vaak gebruik ik wandelwol om tenen of teentoppen tegen druk te beschermen in schoenen.

Door een afwijkende stand van de tenen kunnen er drukpunten ontstaan zodra je schoenen aandoet. De schoen geeft dan veel druk op een bepaalde plek op de voet of tenen en er kan een likdoorn of een gevoelige huid ontstaan. Door hier antidrukwol tussen/op te plaatsen wordt de druk verlicht of juist weggenomen.